Politiikka on joukkuelaji.

Ennen kuin ampaisen jälleen elinvoimapolitiikan pariin halusin kirjoittaa mietintöjäni tältä viikolta. Kokoomus avasi #KaikilleHyväKeuruu -vaalikahvila lounaskahvila Mirjamin tiloihin.
Avajaispäivänä pohdimme myös puolueen toimintaa ja tavoitteita tulevalla valtuustokaudella. Puoluehan toimii joukkueena, johon mahtuu erilaisia näkemyksiä, kokemuksia ja osaamisalueita. Puolueet ovat myös rekisteröityneitä yhdistyksiä, joilla on laaja kaarti jäseniä ehdokaslistan ulkopuolelta. Tarkalleen ottaen Keuruun kunnassa toimii 3 kokoomusyhdistystä. Yhdistysten rajat eivät kuitenkaan puolueen toiminnassa näy, vaan puolueena toimimme joukkueena.

Puolueessa, kuten joukkueessakin, on laadittava yhteiset pelisäännöt ja luotava käytäntöjä, joilla tuemme niin yksittäisten valtuutettujen kuin eri toimielintenkin työtä. Keskinäinen tiedonkulku ja keskustelu yhteisistä asioista on tärkeää. Näitä pohdimme myös maanantaina. Sovimme, että tulevalla valtuustokaudella Kokoomus-joukkueemme kiinnittää erityistä huomiota myös jäsenistön osallistamiseen. Jäsenistö meinaa arjen aherruksessa jäädä käyttämättömäksi voimavaraksi, jossa on paljon osaamista, tietoa ja näkemystä. On myös katsottava tulevaisuuteen ja huomioitava tulevat uudistukset. Puolueena meillä on mahdollisuus – ja osittainen positiivinen velvollisuuskin – auttaa faktapohjaisen tiedon jakajana ja toisaalta toimia myös äänitorvena käytännön toiminnan toimivuudesta ja toimimattomuudesta.

Mutta joukkuelaji on valtuustotyökin. Kunnan luottamustoimissa vaaditaan tavoitteiden ja näkemysten yhteensovittelua ja kompromissien löytämistä. Omaa järjestötaustaani vastenhan tässä ei toki ole mitään uutta, yhteisten tavoitteiden ja työmallien löytyminen on aina vauhdin sovittelua tiimin mukaan. Olen nuorkauppakamarissa projektipäällikkönä JCI Vaikuttajakoulussa, jonka starttikoulutus pidettiin maaliskuun puolessa välissä Keuruulla. Kouluttauduimme järjestövaikuttamisen näkökulmista ja kunnallisesta päätöksenteosta, josta kertomassa olivat kaupunginjohtaja Hannu Mars ja SDP:n kunnanvaltuutettu ja -ehdokas Maija Kajosmäki. Näin ehdokkaana oli erityisen mukavaa kuulla Maijan kertomana siitä yhteistyöstä, jota eri ryhmien välillä Keuruulla tehdään. Yhteistä hyväähän olemme rakentamassa.

Puoluetaustasta riippumatta keuruulaisilla ehdokkailla on tavoitteena rakentaa Keuruusta hyvinvoivien ihmisten ja elinvoimaisten yritysten kaupunki, jossa tarjotaan asukkaille laadukkaita palveluita nyt ja tulevaisuudessa. Tästä on hyvä kaikkien ponnistaa uuteen valtuustokauteen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *