Blogi

 • Kuskiksi EU-junaan

  Seuraavan hallituksen työpöydälle siirtyy Suomelle elintärkeitä kysymyksiä EU-edunvalvonnassa:Ennallistamisasetus. Keskusta puhuu vahvasti metsien puolesta, mutta istuvassa hallituksessa se on epäonnistunut totaalisesti metsäkysymysten ratkaisujen tarjoamisessa. Seuraavan hallituksen on korjattava tämä edunvalvonnan reikä.Maankäyttösektori ja LULUCF-asetuksen (Land use, land use change and forestry) lopullinen muotoilu tulee määrittämään Suomelle elintärkeää hiilinielu-tulkintaa. Siinä, missä muilla aloilla lasketaan ilmastoa rasittavia päästöjä, on…

  Lue lisää >>

 • Maa- ja metsätalouden tulevaisuus on turvattava / Video

  Maa- ja metsätalouden tulevaisuus on turvattava / Video

  Maa- ja metsätalouden sääntely ja taloudellinen ohjaus tulee pääasiassa EU:sta. Jäsenmaiden ruuantuotanto etenkin eroaa toisistaan kuitenkin huomattavasti. Kehityskulku on kulkenut kohti keskitetympää tuotantoa ja suurempia tilakokoja. Kuitenkin samaan aikaan myös maataloudessa erilaistuminen ja erikoistuminen on vahvistunut.

  Lue lisää >>

 • Suomi elää metsäosaamisesta / Video

  Suomi elää metsäosaamisesta / Video

  Metsien uudistuva vihreä kulta kannattelee Suomen ja Keski-Suomen taloutta. Metsät tuottavat seutukunnillemme vuosittain miljoonia syitä luottaa suomalaiseen omistamiseen.

  Lue lisää >>

 • Yrittäjävihamielinen verotus

  Yrittäjävihamielinen verotus

  Mun pää räjähtää näitä demareiden ehdotuksia lukiessa. Marin osoittaa lausunnollaan täydellistä ymmärtämättömyyttä suomalaisesta yrittäjyydestä ja siitä, miten yrittäjät Suomen hyvinvointivaltion kakun leipovat.

  Lue lisää >>

 • Yhtiöittämisen ja yksityistämisen vissi ero

  Yhtiöittämisen ja yksityistämisen vissi ero

  Kaupunginhallitus käynnistää selvityksen kaupungin vesiliiketoiminnan järjestämisen eri vaihtoehdoista. Tämä on se päätös, joka tehtiin.

  Lue lisää >>

 • Valtuusto 12.12.2022 – talousarvio

  Valtuusto 12.12.2022 – talousarvio

  Nyt hyväksyttävä talousarvio vuodelle 2023 jättää edelleen toivomisen varaa kaupungin tulevaisuuden turvaamiseksi.

  Lue lisää >>

 • Valtuusto 13.6.22 – talouden tasapainotusohjelma

  Valtuusto 13.6.22 – talouden tasapainotusohjelma

  Nyt esittelyssä oleva talouden tasapainotusohjelma tulee hyväksyä. Kokoomus kannattaa kaupunginhallituksen esitystä, vaikka sen ehdotukset kirpaisevatkin oikealla olevaa sydäntä.

  Lue lisää >>

 • Valtuusto 13.12.2021 – ryhmäpuheenvuoro

  Valtuusto 13.12.2021 – ryhmäpuheenvuoro

  Tarjolla oleva budjettiesitys herättää vakavan huolen taloutemme tilasta. Nyt viimeistään meidän ryhdyttävä toimeen. Epätasapaino tulojen ja menojen kohdalla on ratkaistava

  Lue lisää >>

 • Politiikka on joukkuelaji

  Politiikka on joukkuelaji

  Politiikka on toden totta joukkuelaji. Mitä pidempään on mukana, sen vahvemmaksi kokemus joukkuepelaamisesta muodostuu. Lähtökohta on, että kukaan ei tule valituksi yksin. Olet pelaaja joukkueessa, jonka kokonaistulos ratkaisee myös yksilöiden menestymisen. Siispä kannusta kaveria ja auta äänestäjiä löytämään hänet, koska ääni hänelle on ääni joukkueelle.

  Lue lisää >>

 • Venäjä, Venäjä, Venäjä

  Venäjä, Venäjä, Venäjä

  ”…Venäjä, Venäjä, Venäjä”, (Jyrki Häkämies, IL 2007). En juurikaan ole ottanut kantaa turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin, sillä en koe tietäväni asioista riittävästi. Se ei tarkoita, ettenkö seuraisi tai tutkisi asianlaitoja.

  Lue lisää >>

 • Soteasemia, terveysbusseja ja lähipalveluita

  Soteasemia, terveysbusseja ja lähipalveluita

  Eilisessä (18.1.) MTV:n puheenjohtajatentissä käytiin kiivasta keskustelua. Puheissa vilkkuivat termit ”soteasema”, ”terveysbussi”, ”lähipalvelut”, ”perustason” palvelut. Lähipalvelut ovat kaikkien puheissa, enkä tiedä, että kukaan olisi niitä vastaan.

  Lue lisää >>

 • Tehokas hallinto ei synny itsestään

  Tehokas hallinto ei synny itsestään

  Uuden hyvinvointialueen startatessa nousee keskiöön hallinnon rakentaminen. Ensimmäinen valtuustokausi tulee olemaan uuden luomista, testaamista ja säätämistä. Nyt valittava valtuusto tulee lukitsemaan pitkäksi aikaa hallinnon rakenteet ja kustannuskehikon.

  Lue lisää >>

 • Älykäs hallinto – osa 4: luovia ratkaisuja oman laatikon ulkopuolelta: Case Aiwo Digital

  Älykäs hallinto – osa 4: luovia ratkaisuja oman laatikon ulkopuolelta: Case Aiwo Digital

  Älykäs hallinto osaa hyödyntää olemassa olevia teknologioita, eikä kuvittele, että kaikki viisaus ja ratkaisukyky asuu omassa organisaatiossa. Uusia ratkaisuja etsitään aktiivisesti ja yhteydet ulkomaailmaan ovat auki.

  Lue lisää >>

 • Vaalikoneet kootusti

  Linkit aluevaalien vaalikonevastauksiini.

  Lue lisää >>

 • Älykäs hallinto – osa 3: Aster 2.0

  Mitä pitäisi ottaa huomioon, kun siirrytään rakentamaan uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää? Syksyllä Aster-mediamyrskyn pyöriessä pyrin pääsemään kartalle tilanteesta niin hyvin kuin maallikolle on mahdollista.

  Lue lisää >>

 • Älykäs hallinto – osa 2: mielummin näin

  Jos ensimmäisessä osassa nostin esiin epäkohtia, niin pohditaan seuraavaksi mihin pitäisi kiinnittää huomiota.

  Lue lisää >>

 • Älykäs hallinto – osa 1: Ei näin

  Mainitsen esitteissäni ja mainoksessa, että Keski-Suomen hyvinvontialueelle tarvitaan tehokas ja älykäs hallinto. Mitä tällä tarkoitan? Käydäänpä hieman läpi Aster-hanketta ja raapaistaan myös Sairaala Novan ylityksiä. Virheistä on otettava opiksi.

  Lue lisää >>

 • Luukutuksia ja kohtaamisia

  Keskustelussa nousi esiin hallinnon kehittäminen hyvinvointialueella. Jos teille sanotaan, että tässä se hallinto kevenee, niin siitä ei kyllä ole mitään merkkejä.

  Lue lisää >>

 • Valtuusto 13.12.21 – Budjetti

  Kokoomusryhmän puheenvuoroni valtuustossa liittyen budjettiesitykseen, joka herättää vakavan huolen taloutemme tilasta.

  Lue lisää >>

 • Valtuusto 27.9.21 – Aster-hanke

  Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoroni valtuustossa, asiakohdassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnasta sopiminen.

  Lue lisää >>

 • Valtuusto 8.11.21 – Veroprosentin korotus

  Pitämäni kokoomusryhmän puheenvuoro veroprosentin nostosta.

  Lue lisää >>

 • Miksi olen lähtenyt politiikkaan?

  Minulla on kaksi vahvaa, sisäistä ajuria: vastuuntunto ja kotiseuturakkaus. ”Jotta Keuruu on olemassa minunkin jälkeeni.”

  Lue lisää >>

 • Poikkeusaika

  Onhan tämä viimeinen 17 kuukautta on ollut melkoinen matka. Nyt toukokuu 2021 on päättymässä ja on hyvä tehdä kurkkaus korona-aikaan.

  Lue lisää >>

 • Osallisuudesta elinvoiman valttikortti

  Keuruun kaupunkiorganisaatio on muutosten edessä. Valtuuston koko pienenee ja lautakuntarakennettakin on syytä tarkastella. Uhkana lautakuntien vähenemisessä nähdään demokratian kaventuminen ja kuntalaisten vaikutusvallan väheneminen. Koen itse asian päinvastoin.

  Lue lisää >>

 • Strategiselle johtamiselle uutta suuntaa

  Keuruun johtaminen kaipaa laajaa uudistamista. Kaupungin strateginen johtaminen tarvitsee lakisääteisen kuntastrategian lisäksi myös laaja-alaisempaa ja dynaamisempaa poliittista valmistelua sekä kuntastrategiaan synkronoidut kehittämisohjelmat tai toimenpidesuunnitelmat.

  Lue lisää >>

 • SK 28.5.21 Vihreän siirtymän todelisuutta

  EU sääntely edellyttää Suomelta aktiivisia toimia CO₂-päästöjen vähentämiseksi. Suomi on asettanut tavoitteeksi puolittaa päästönsä 2030 mennessä (vuoden 2005 tasosta). Tämä tarkoittaa 12,7 megatonnin vähennystä, josta fossiilittoman liikenteen tiekartan osuus on n. 12% (1,55Mt).

  Lue lisää >>

 • Lielahden Autokeskus Oy – vihreän siirtymän pioneeri Keurusseudulla!

  Ai että tänään oli makoisa päivä! Sain Keurusseudun Yrittäjien puheenjohtaja kutsun Lielahden Autokeskuksen sähkökuorma-autojen konversiotehtaan tiedotustilaisuuteen. Pääsin tutustumaan yrittäjä Mikko Leppälahteen, joka on melkoinen pioneeri ja työmyyrä. Ja mikä elämasenne.

  Lue lisää >>

 • Kunnat ja kilpailuneutraliteetti osa 1/2

  Tänään 26.5. saimme Keskisuomalaisesta lukea Muuramen kaupungin maakauppojen tarkastelusta Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) toimesta. Muuramessa tilintarkastaja on huomauttanut kunnan menettelystä maakaupoissa. Hänen näkemyksensä mukaan kunnassa on rikottu hankintalakia, epäselvyydet ovat kokonaisarvoltaan 1,37 miljoonaa euroa.

  Lue lisää >>

 • Kuka olen?

  On varmasti ihan hyvä päivittää välillä, että kuka sitä oikeastaan onkaan. Vaalityö testaa ja prässää kyllä persoonaa aina. Se pakottaa pysähtymään ja sanoittamaan minuutta. Identiteettiä, eniten tietysti kuntapäättäjänä, mutta tuleehan tässä aina samalla hieman pohdittua, että millä tavoin minuus on muutaman vuoden aikana kehittynyt.

  Lue lisää >>

 • 1-3 miljardia vai työtä ja yrittäjyyttä?

  Sanotaan, että poliitikot vaalien alla lupaavat kaikenlaista hyvää, että saisivat ääniä. Jotkut antavatkin 1-3 miljardila lupauksia. Itse en ole antanut tyhjiä lupauksia, vaikka niitä on suorastaan intetty. ”Mitäs meille lupaat?” on usein kuultu kysymys. Otetaan hieman tarkastelua lupauksista ja taloudesta.

  Lue lisää >>

 • Kestävä kehitys – jäätävä menestys 2/2

  Huh. Vaaliralli on yllättänyt ehdokkaan ja tämän kakkososan kirjoittaminen on venähtänyt. Tässä osassa halusin käsitellä kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisen edellyttämiä pääomia.

  Lue lisää >>

 • Tervetuloa tulevaisuuden työelämä!

  Uusi Aalto -julkaisussa kuvataan ajatuksiani tulevaisuuden työelämästä. Tämä keskustelu jää mielestäni liian vähälle huomiolle. Puhutaan koulutuksesta investointina, josta kaikki ovat samaa mieltä. Mutta mikä on se käsitys tulevaisuudesta? Onko tilannekuva tulevaisuudesta sama?

  Lue lisää >>

 • Tulevaisuus tehdään tänään

  Vaalipaneelista toiseen olen törmännyt raikkaisiin tuulahduksiin menneisyydestä. Olen kuunnellut lukuisia puheenvuoroa työstä, työllistämisestä ja koulutuksesta, joissa toistuu sama teema: pysyvyys. Pitää saada ihmisille vakituisia työpaikkoja, pitää perua aktiivimalli, pitää perua koulutusleikkaukset. Kekkosen jälkeen Suomessa ei kuulemma ole johtajia ollutkaan.

  Lue lisää >>

 • Kohtaamisia kävelykadulla

  Olipa mielenkiintoinen iltapäivä eilen Jyväskylän kävelykadulla. Erityisesti kaksi kohtaamista jäi mieleen.

  Lue lisää >>

 • Ehdokasesittely Suur-Keuruussa

  Maanantaina 1.4.2019 julkaistiin Surkkarissa ehdokasesittelyni.

  Lue lisää >>

 • Video: Särmä valinta.

  Viikonloppuna moni halusi tietää miksi lähdin ehdolle, miksi politiikka minua kiinnostaa ja miksi Keski-Suomi on minulle tärkeä. Autoillessa tuli pohdittua asiaa ja tässä tulos videon muodossa.

  Lue lisää >>

 • SOTE-palveluiden tasa-arvo edellyttää keskittymistä laatuun hallinnon sijasta

  Suur-Keuruussa julkaistiin tänään 25.3.2019 vastineeni Keskustan Pertti Lehtomäen esittelemään maakuntaverolla höystettyyn maakuntamalliin SOTEsta.

  Lue lisää >>

 • Vaalikonepoimintoja: Pääomaverotus

  IS/HS vaalikoneessa esitettiin väite: Pääomaverotusta tulee kiristää. Olen tästä eri mieltä. Tässä perusteluni.

  Lue lisää >>

 • Suomen nainen

  Kokoomusnaisten julkaisussa nostin esiin kasvupolkuani vaikuttajana. Järjestöt ovat merkittävä väylä vaikuttaa ja tärkeä osa kansalaisyhteiskuntaa.

  Lue lisää >>

 • Keski-Suomen Yrittäjäsanomat 1/2019

  Suomessa tarvitaan lisää rohkeutta ja riskinottoa. Tarvitsemme talouskasvua, innovaatioiden tuomaa lisäarvoa ja tuotteita maailmanmarkkinoille. Kasvun vauhdittamiseksi ja ulottamiseksi yhä useammalle alalle tarvitaan kevenevää sääntelyä ja verokohtelua yrityksen tuloksesta.

  Lue lisää >>

 • Nainen ratissa, auto ilman kuljettajaa?

  Kuulin aamulla ajaessani pätkän Yle Puheen keskustelusta, jossa pohdittiin naisia liikenteessä. Siihen liittyviä stereotypioita, tilastollisesti naisia kuskeina ja naisten ajovastuun jakautumista perheen sisällä. Aihe osuu myös hyvin selkeästi sukupuolinormeihin.

  Lue lisää >>

 • Valtuustoaloite 11.3.2019:

  Keuruun kaupungin markkinointikokonaisuuksien toiminnallinen ja vastuunjaollinen selkeyttäminen. Keuruun kaupunkikonsernin tehtävänkuvia ja toimintoja tulee selkeyttää.

  Lue lisää >>

 • Kestävä kehitys – jäätävä menestys! osa 1

  Varastan tämän sanaparin hyvältä nuorkauppakamariystävältäni, se kuvaa mielestäni oivalla tavalla ajan henkeä. Lehdet kirkuvat ilmastokriisiä ja komentoa ”jotain täytyy tehdä”. Itse elän kuplassa, joita asioita tehdään jo.

  Lue lisää >>

 • Hyvä hoito – arvokysymys?

  Hyvä hoito on arvokysymys. Olen kasvanut perheessä, jossa isovanhempien hoidosta on pyritty huolehtimaan mahdollisimman pitkään itse. Äidinäiti asui kotonaan lähes 101-vuotiaaksi, viettäen ainoastaan viimeiset päivät sairaalassa voimien ehtyessä.

  Lue lisää >>

 • Vastuunkanto & vanhemmuus – katoava kansanperinne?

  Eilen osallistuin Kauppakamarien ja Taloudellisen Tiedotustoimiston vaalikiertueelle ”Tykkää hyvinvoinnista!”. Kiertueella nostetaan esiin asiaa erityisesti taloudesta, nuorista ja heidän hyvinvoinnistaan.

  Lue lisää >>

 • Luottamuksesta, Keski-Suomesta, yrittäjyydestä ja kasvusta

  Sanotaan, että aikaamme ja päätöksentekoamme vaivaa historiattomuus, emmekä muista päätöksenteossa tai arvioinnessa katsoa muutamaa vuotta kauemmas. Sen vuoksi haluan kuvata keskisuomalaisen yrittäjyyden ja yhteistyön kehittymistä, tosin täysin omasta, subjektiivisesta, näkökulmastani.

  Lue lisää >>

 • Synnytystalkoot?

  Syntyvyyden lasku huolettaa meitä kaikkia. Kai? Ainakin se huolettaa hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjasta kiinnostuneita. Miten lisäämme syntyvyyttä? Vai pitääkö syntyvyyttä lisätä?

  Lue lisää >>

 • Kaivoslaki kuumentaa tunteet

  Tämän päivän Kaupppalehden (ti 8.1.2019) pääkirjoituksessa otetaan kantaa kaivoslakiin. Viime päivinä mediassa velloneista kirjoituksista ja kannanotoista on jäänyt mielikuva, että laki mahdollistaa Suomen maaperän rikkauksien ryöstämisen. Aihe itselleni hankala ja olen yrittänyt malttaa asian tiimoilta mieleni ja saada selvyyttä, missä on prosessin heikoin lenkki.

  Lue lisää >>

 • Miksi eduskuntaan?

  Keski-Suomen maaseutu tarvitsee modernin äänenkannattajan eduskuntaan. Haluan olla viemässä näkemystä ja ymmärrystä päätöksentekoon maaseutukaupunkien elinvoimaisuuden edellytyksistä, yrittäyyden monimuotoisuudesta ja varmistaa, että kasvun ja kehittymisen mahdollisuudet toteutuvat myös kaupunkikeskusten ulkopuolella.

  Lue lisää >>

 • Avoimen yhteiskunnan ihanne

  Kokoomus tekee parhaillaan aatteellista ohjelmatyötä. Kuntapäättäjänä haluan korostaa puolueettoman median sekä avoimen ja osallistavan päätöksenteon merkitystä. Olen useisssa yhteyksissä nostanut esiin tunnustettua ja tunnistettua megatrendiä – demokratian murrosta.

  Lue lisää >>