Hyvät puheenjohtaja, valtuutetut ja kuntalaiset

Nyt esittelyssä oleva talouden tasapainotusohjelma tulee hyväksyä. Kokoomus kannattaa kaupunginhallituksen esitystä, vaikka sen ehdotukset kirpaisevatkin oikealla olevaa sydäntä.

Ohjelma antaa tulevien vuosien talouden sopeuttamiselle selkeän raamin, jolla virkamiestyötä ohjataan. Raami vaatii kuitenkin rinnalleen myös laadullisia tavoitteita ja mittareita, jotta sopeuttamistoimenpiteet eivät vie meitä ojasta allikkoon.

Toimintaympäristömme on melkoisessa myllerryksessä ja talousuunnitteluun liittyy huomattavia epävarmuuksia. Ohjelma perustuu tiettyyn tilannekuvaan. Pidämme kokoomusryhmässä täysin mahdollisena, että lähivuosina joudumme arvioimaan sopeuttamistarpeita uudelleen.

Ohjelman toteutuminen edellyttää tulevina vuosina aiempaa tarkempaa taloussuunnittelua ja seurannan osalta sitäkin tarkempaa työskentelyä. Kaupunkistrategian pykälässä nostetaan esiin osavuosikatsaukset. Niiden merkitys johtamisen välineenä korostuu, kun talouden joustovara on nollan ja naurettavan välillä.

Tarvitsemme tasapainotusohjelman ohella selkeää strategista suunnittelua ja johtamista. Sopeuttamistoimien rinnalle tarvitaan myös tulevaisuuteen luottavaa tavoiteasentaa, jonka myötä syntyy positiivista tarmoa kaupunkiorganisaation ja koko Keuruun kehittämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *