Harrastus – innostus!

Sujuva arki. Ah. Kun rutiinit ovat selvillä ja palvelut lähellä jää aikaa muuhun.
Viimeiset 5 vuotta olen käyttänyt aikaani enenevissä määrin järjestötehtäviin. Toisen harrastavat urheilua, minä harrastan vaikuttamista.

Olen ollut aktiivisena luottamushenkilönä yrittäjäjärjestössä, niin paikallisesti, alueellisesti kuin kansallisellakin tasolla. Yrittäjäjärjestössä toimiminen on opettanut paljon – päätöksenteossa, valmisteluprosesseista ja poliittisesta päätöksenteossa eri yhteiskunnan tasoilla. Nuorten yrittäjien toiminnassa olen ollut myös mukana. NY:n toiminnan huippuhetkiä ovat olleet vuosittaiset Keurusseuden nuorten yrittäjien kevätretket ja valtakunnalliset nuorten yrittäjien Gettogether-päivät. Kollegiaalinen tuki ja ymmärryksen kokemukset monista yrittäjyyden haasteista ja onnistumisten jakamiset – niissä hetkissä elämä maistuu elämältä ja yrittäjyyden liekki saa polttoainetta.

Harrastuksista rakkain on nuorkauppakamarilaisuus. Junior Chamber International on kansainvälinen järjestö, jossa perimmäisenä tarkoituksena on parantaa maailmaa. Positiivisen muutoksen uskotaan syntyvän paikallisisten yhteisöjen kautta. Pyrimme luomaan paikallisesti vaikuttavia projekteja, jotka jättävät positiivisen vaikutuksen toiminta-alueelle. Nuorkauppakamarin kautta olen myös päässyt osaksi Keski-Suomen kauppakamarina, jossa toimin juniorikillassa kolme vuotta. Kaksi vuotta jäsenenä ja yksivuotiskauden killan puheenjohtajana – osana Keski-Suomen kauppakamarin hallitusta.

JC-harrastuksesta on tullut elämäntapa – samalla tavoin kuin vaikka intohimoisesta metsästyksestä tai minkä tahansa urheilulajin harrastamisesta voisi tulla. JC-harrastuksessa on myös erittäin olennaisena osana itsensä ja omien johtajuus- ja työelämätaitojen kehittäminen. Kun kehitämme itseämme, kehitämme ympäröivää yhteisöämme. Ilman kehittyviä yksilöitä ei mikään organisaatio voi kehittyä.

Teemme projekteja ja opimme tekemällä. Tekeminen ja oppiminen huipentuu yhteisiin onnistumisiin ja onnistumisten juhlistamiseen. Onnistumisen kokemukset ovat polttoainetta, jotka ruokkivat uusia tavoitteita. Samoin omien taitojen ja luonteen kehittyminen synnyttää positiivisen kehittymisen kierteen, josta ei malta hypätä pois. Onnistumisia todellakin juhlistetaan – sillä mikään ei ole niin vaikeaa kuin itsensä kehittäminen – kehittyminenhän ei koskaan tapahdu mukavuusalueella, vaan uuden oppiminen ja kehityskohteiden tunnistaminen vaatii jatkuvaa epämukavuusalueella olemista. Harrastus ei ole helppo – mutta se on silti parasta, mitä minulle on tapahtunut.

Yhdessä teemme, koemme ja jaamme. Kun nuorkauppakamarilaisuuten sukeltaa, huomaa löytäneensä samanlaisia, elämään ja itsensä kehittämiseen innostuneesti suhtautuvia ihmisiä. Kansainvälisyys tuo vielä aivan oman värinsä toimintaan. Osallistumalla Eurooppa-tason ja maailmantason kokouksiin olen tavannut huikean määrän samanhenkisiä ihmisiä ja oppinut entistä vahvemmin kuinka meillä kaikilla on sama tavoite: olla parempia versioita itsestämme, niin työelämässä, johtajina kuin kotona puolisoina, vanhempina ja ystävinä. Ja haluamme parantaa maailmaa projekti kerrallaan.

Ja siitähän vaikuttamisessa kunnallisessa päätöksenteossa on kyse. Kohti parempaa kuntaa – päätös kerrallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *